Sposób przygotowania

Na maśle(40g) poddusić pokrojoną cebulę, dodać posiekaną natkę i drobno posiekany, oczyszczony móżdżek. Krótko smażyć. Z połowy mąki i reszty masła zrobić jasną zasmażkę, pomieszać z mlekiem i mieszając gotować (sos beszamelowy). Po zdjęciu z gazu wymieszać z żółtkami. Móżdżek wymieszać z sosem, przyprawić i ostudzić. Na stolnicę wysypać bułkę i formować podłużne krokiety. Panierować w mące, wymieszanych jajach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Niestety, nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !