Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś norweski aromatyzowany imbirem z rulonikami z cukinii i bakłażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

imbir 50 gram
oliwa 1/2 szklanki
cukinia 2 sztuki
bakłażan 2 sztuki
cytryna 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
łosoś 4 x 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś norweski aromatyzowany imbirem z rulonikami z cukinii i bakłażana

Imbir obierz, odetnij 8 cienkich plasterków, a pozostałą część zetrzyj na tarce. Łososia ponacinaj nożem, w każdym nacięciu umieść 2 plasterki imbiru. Oliwę z oliwek wymieszaj z utartym imbirem, skrop nią łososia i odstaw na godzinę do lodówki. Cukinię i bakłażan pokrój w cienkie paski, grilluj przez 3 minuty, aby zmiękły, a następnie namocz w oliwie. Cukinię ułóż na bakłażanie i zwiń. Ruloniki z warzyw i odsączonego z marynaty łososia z imbirem ułóż na grillu i piecz, ciągle obracając, przez 6-8 minut. DOpraw rybę do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Tak przygotowanego łososia podawaj z rulonikami warzywnymi, skrop oliwą pozostałą z marynaty i udekoruj ćwiartkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.08.2011 15:13
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 13.03.2011 12:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak