Sposób przygotowania

Imbir obierz, odetnij 8 cienkich plasterków, a pozostałą część zetrzyj na tarce. Łososia ponacinaj nożem, w każdym nacięciu umieść 2 plasterki imbiru. Oliwę z oliwek wymieszaj z utartym imbirem, skrop nią łososia i odstaw na godzinę do lodówki. Cukinię i bakłażan pokrój w cienkie paski, grilluj przez 3 minuty, aby zmiękły, a następnie namocz w oliwie. Cukinię ułóż na bakłażanie i zwiń. Ruloniki z warzyw i odsączonego z marynaty łososia z imbirem ułóż na grillu i piecz, ciągle obracając, przez 6-8 minut. DOpraw rybę do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Tak przygotowanego łososia podawaj z rulonikami warzywnymi, skrop oliwą pozostałą z marynaty i udekoruj ćwiartkami cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !