Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaki cielęce w potrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1300 g
seler 40 g
marchew 100 g
pietruszka 60 g
smalec 50 g
mąka 30 g
rosół 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
imbir do smaku
papryka do smaku
sos worcester do smaku
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: flaki cielęce w potrawce

Flaki oczyścić, kilkakrotnie sparzyć wrzątkiem, zalać wodą(nie dużo), ugotować. Gdy będą miękkie odcedzić, ostudzić i pokroić w paski. Warzywa oczyścić i pokroić w słupki, zalać połową szklanki rosołu i udusić. Przygotować jasną zasmażkę z mąki i smalcu, wymieszać z resztą rosołu i wywarem z flaków i zagotować. Dorzucić flaki, jarzyny, przyprawy i zagotować. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.04.2012 18:52
Jadło na +.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak