Sposób przygotowania

Ciato francuskie dzielimy na kwadraty, takie 5 na 5 cm. Na środek każdego kwadratu wkładamy kawałek brzoskwini. Brzegi ( kąty) sklejamy w kierunku brzoskwini i przyciskamy np. nożem aby się dobrze ciasto skleiło. Na koniec smarujemy troszke jajkiem. Pieczemy w temp 200 stopni C przez 15 minut. Oczywiście tak postepujemy z każdym kwadratem ciasta. Można robić rozne ksztalty jak widac na zdjeciu

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam przepisy na bazie ciasta francuskiego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !