Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Apfelkoch

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 10 szt
borówki 1 op.
masło 1/2 kostka
jajko 3 szt.
cukier 1/2 szkl.
aromat cytrynowy do smaku
mąka 12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Apfelkoch

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. W miejsca po gniazdach nasiennych nałożyć borówki.
Masło utrzeć na pianę, następnie nie przerywając pieczenia dodawać żółtka, cukier, kilka kropli aromatu cytrynowego i przesianą mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem. Wyłożyć na jabłka i zapiekać, aż zrobią się złote (w 160 st.C z termoobiegiem – ok. 15 - 20 minut).
Najlepiej smakuje na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 06.04.2012 20:07
fajnie wyglądają
Wiesława1 13.02.2012 21:05
fajne
cukiereczek 20.01.2012 08:13
Super
caralajna 07.01.2012 15:07
wyglądają niesamowicie, chętnie bym się poczęstowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak