Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątroba cielęca po tyrolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba cielęca 1 kg
smalec 120 g
cebula 80 g
mąka 50 g
kapary 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl.
rosół 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątroba cielęca po tyrolsku

Wątrobę pokroić w plastry, z jednej strony posypać mąką i szybko usmażyć na dużym gazie. Odłożyć w ciepłe miejsce. Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na złoto, na tym samym tłuszczu, posypać mąką, zalać rosołem i podgotować dodając pokrojone kapary. Dołożyć wątrobę i dusić 6 minut. Dodać posolona śmietanę i sok z cytryny. Przed podaniem przyprawić octem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.04.2012 18:49
Superowe danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak