Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycel cielęcy a\' la Holstein

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 800 g
mąka 30 g
masło 30 g
smalec 50 g
bułka paryska 6 kromek
masło 30 g
jaja 6 szt
masa makowa 30 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sznycel cielęcy a\' la Holstein

Mięso pokroić na 6 płatów. Rozbić i uformować wydłużone sznycle, ponacinać brzegi, posolić i posypać mąką z jednej strony. Na 30g masła zrobić jaja sadzone i schować w ciepłe miejsce. Bułki posmarować z obu stron masłem (30g) i usmażyć. Usmażyć mięso z obu stron ( na tej samej patelni) zaczynając od białej. Pod koniec smażenia umieścić na każdym grudkę masła. Podawać na grzankach, z jajem sadzonym na wierzchu mięsa. Polać sosem ze smażenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.04.2012 13:44
Jestem pod wrażeniem.
krokodyl 20.03.2012 14:13
dziękuję za komentarz
malaczarna23 20.03.2012 08:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak