Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 6 płatów. Rozbić i uformować wydłużone sznycle, ponacinać brzegi, posolić i posypać mąką z jednej strony. Na 30g masła zrobić jaja sadzone i schować w ciepłe miejsce. Bułki posmarować z obu stron masłem (30g) i usmażyć. Usmażyć mięso z obu stron ( na tej samej patelni) zaczynając od białej. Pod koniec smażenia umieścić na każdym grudkę masła. Podawać na grzankach, z jajem sadzonym na wierzchu mięsa. Polać sosem ze smażenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dziękuję za komentarz
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Jestem pod wrażeniem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !