Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowo- kawowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
kawa rozpuszczalna 2 czubate łyżeczki
mleko 2% 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
masło lub margaryna 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowo- kawowy

Kroki postępowania

1
Cały budyń z dodatkową łyżeczką cukru (przeznaczony na 0,5 litra) przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu w 1 szklance mleka, studzimy.
Krok 1 - Krem budyniowo- kawowy foto
2
Margarynę lub masło ubijamy mikserem, dodajemy kawę ekspresową
Krok 2 - Krem budyniowo- kawowy foto
3
i gdy składniki dobrze się połączą, ciągle miksując dokładamy po łyżce zastygniętego budyniu.
Krok 3 - Krem budyniowo- kawowy foto
4
Krem chłodzimy i następnie dekorujemy nim ciasta lub inne desery.
Krok 4 - Krem budyniowo- kawowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 22.05.2012 22:19
super
staropolanka5 07.01.2012 21:47
słodkości
pacpaw 07.01.2012 19:32
palcem bym se pacnął trochę :o)
Sroczka 07.01.2012 15:18
jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak