Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaki po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1 kg
smalec 100 g
cebula 150 g
ząbki czosnku 3 szt
koncentrat pomidorowy 30 g
seler nać 2 szt
papryka czerwona 3 szt
mąka 30 g
kminek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: flaki po węgiersku

Flaki zalać wodą i gotować 40 minut. Ostudzić i pokroić w paski. W rondelku rozgrzać tłuszcz, dodać koncentrat, obraną i oczyszczoną paprykę, pokrojoną cebulę, kminek i tarty czosnek. Dolać 2 łyżki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Pod koniec posypać mąką. Do garnka włożyć flaki, dodać warzywa, zalać wodą i gotować do miękkości na małym ogniu. Przyprawić.Przed podaniem posypać natką selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 18.04.2012 20:17
dzięki za komentarz
gusia1000 17.04.2012 00:28
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak