Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaki po tyrolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1500 g
koncentrat pomidorowy 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
ser żółty 50 g
oliwa 1/2 szkl.
rosół 1,5 szkl.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: flaki po tyrolsku

Flaki ugotować do miękkości (ok. 4 godz.) w posolonej wodzie i pokroić w paski. Na oliwie zarumienić bułkę tartą, dodać flaki i koncentrat, podlać rosołem i gotować pare minut. Przed podaniem posypać serem. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 14.05.2012 11:01
fajne
gusia1000 17.04.2012 00:26
Znakomitość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak