Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kładzione kluski wątrobiane z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wołowa 300 g
mięso mielone - mieszane 150 g
boczek wędzony 5o g
bułka czerstwa 40 g
margaryna 60 g
cebula 3 szt
jaja 1 szt
pietruszka zielona 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kładzione kluski wątrobiane z cebulą

Drobne kostki boczku stopić na margarynie, dodać pokrojoną cebulę i zezłocić. Wątrobę zmielić i wymieszać z mięsem, przyprawami, namoczoną i odciśniętą bułką, cebulką i jajkiem. Wyrobić na jednolitą masę. Nabierać łyżką farsz i wkładać do garnka z wrzątkiem. Podawać polane tłuszczem z przysmażonym boczkiem i cebulą z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 07.09.2012 10:10
niam ...:)
Marzena34 24.04.2012 16:27
wspaniałe
gusia1000 16.04.2012 23:29
Dobre.
stokrotka 07.01.2012 10:36
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak