Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa sałatka z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świderki 150 gram
fasola czerwona z puszki 1
ogórki konserwowe 4
majonez
cebula 1
pieprz
sól
śledzie 4 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa sałatka z rybą

Makaron wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy go do miękkości, następnie przelewamy zimną wodą aby się później nie kleił. Śledzie namaczamy przez kilka godzin w zimnej wodzie a następnie kroimy w kostkę, cebulę również kroimy w kostke oraz konserowe ogórki razem ze skórką. Dodajemy czerwoną fasolkę do pozostałych składników. Na koniec dodajemy majonez oraz pieprz i sól po czym dokładnie mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 08.03.2012 08:39
takiej jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak