Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rozbratle wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rozbratle 1 kg
cebula 200 g
smalec 100 g
mąka 20 g
rosół 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rozbratle wołowe

Mięso opłukać, odciąć kość grzbietową, podzielić na 5 części, zostawiając żeberka, lekko rozbić, ponacinać brzegi, usuwając nadmiar tłuszczu i błony. Popieprzyć. Cebulę zaszklić i wyjąć. Rozgrzać tłuszcz, włożyć kotlety z jednej strony posypane mąką i smażyć po 4 minuty na każdą ze stron zaczynając od mącznej strony. Po odwróceniu posolić i nałożyć na wierzch cebulę. Przed zakończeniem wlać rosół, zagotować i zdjąć z gazu. Podawać ze smażonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 14.07.2012 21:55
fakt- dobrze brzmi
mariel78 27.04.2012 11:55
brzmi ciekawie
Marzena34 18.04.2012 21:02
uwielbiam wołowine
gusia1000 16.04.2012 23:27
Dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak