Sposób przygotowania

Mięso opłukać, odciąć kość grzbietową, podzielić na 5 części, zostawiając żeberka, lekko rozbić, ponacinać brzegi, usuwając nadmiar tłuszczu i błony. Popieprzyć. Cebulę zaszklić i wyjąć. Rozgrzać tłuszcz, włożyć kotlety z jednej strony posypane mąką i smażyć po 4 minuty na każdą ze stron zaczynając od mącznej strony. Po odwróceniu posolić i nałożyć na wierzch cebulę. Przed zakończeniem wlać rosół, zagotować i zdjąć z gazu. Podawać ze smażonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre mięso.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    uwielbiam wołowine
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    brzmi ciekawie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    fakt- dobrze brzmi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !