Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porkolt a\' la Puszta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 700 g
smalec 80 g
cebula 250 g
koncentrat pomidorowy 35 g
ząbki czosnku 3 szt
wino białe 1 szkl.
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
papryka zielona 3 szt
wołowina 800 (zrazowe)

Przepis i sposób przygotowania na: porkolt a\' la Puszta

Na smalcu lekko zarumienić posiekane czosnek i cebulę, dodać pokrojone w kostkę mięso, obsmażyć. Zalać połową wina z dodatkiem wody, dodać przyprawy, dusić pod przykryciem na słabym gazie. Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dodać koncentrat pomidorowy, paprykę pokrojoną w paski i ziemniaki pocięte w talarki. Dolać resztę wina lekko rozcieńczonego z wodą. Dusić na podkładce, potrząsając, by nie przywarło. Podawać w tym samym naczyniu z kiszonymi ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.04.2012 23:26
Nie znana mi nazwa.
gusia1000 16.04.2012 23:26
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak