Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica po dalmatyńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 g
olej 50 g
ząbki czosnku 3 szt
pietruszka zielona 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica po dalmatyńsku

Mięso osuszyć i natrzeć olejem. Upiec w 180 st. do miękkości, wyjąć i ostudzić. Do garnka wlać tłuszcz, dodać posiekane czosnek i natkę pietruszki, chwilę podsmażyć, dodać polędwicę pokrojoną w plastry, sos z pieczenia, przyprawić i dusić ok. 30 minut na słabym gazie. Przed podaniem dodać sok z cytryny. Podawać z frytkami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 13.09.2012 22:54
bardzo ciekawy przepis
gusia1000 02.04.2012 13:01
Idealna na święta.
Marzena34 01.04.2012 08:32
wspaniała
ronald88 07.01.2012 12:15
ulala jak u mamy
artur7 07.01.2012 11:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak