Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
jabłka 5 sztuk
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jabłkowa

Białka ubić na sztywną pianę, ubijając dodawać cukier i następnie żółtka. Dodać mąkę i wymieszać. Jabłka zetrzeć na tartce jarzynowej, zapiec przez 15 min, na blasze wyłożonej folią aluminiową. Na zapieczone jabłka wyłożyć biszkopt, upiec na złoty kolor. Gorącą roladę wyłożyć jabłkami i zwinąć. Wierzch rolady posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 07.10.2012 15:50
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak