Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka przepiórcze w pikantnym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka przepiórcze 24 sztuki
majonez 3/4 szklanki
śmietana 22-procentowa 2 łyżki
ostra musztarda 1 łyżeczka
keczup 1 łyżeczka
kiełbasa jałowcowa 10 cienkich plastrów
zielona oliwka nadziewana papryką 10 sztuk
pokrojona w kostkę czerwona marynowana papryka 1 łyżka
szczypiorek 2 łyżeczki
przyprawa do zup KUCHAREK na wiosnę 1 łyżeczka
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka przepiórcze w pikantnym sosie

Jajeczka opukać w ciepłej wodzie, włożyć do wrzątku i gotować 3 min. Następnie ostudzić w zimnej wodzie i obrać.

Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą, keczupem, śmietaną oraz przyprawą do zup KUCHAREK. Kiełbasę drobno pokroić. Oliwki przekroić na ćwiartki. Sos połączyć z kiełbasą, oliwkami, papryką oraz szczypiorkiem, przyprawić ostrą papryką Prymat, pieprzem Prymat i solą. Sos wyłożyć na mały półmisek, na nim ułożyć jajeczka, posypać rzeżuchą i dymką.

Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 15.10.2010 15:26
na pewno
marta639 17.09.2010 15:19
Idealna na śniadanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak