Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe
Wszystkie składniki na masę połączyć i zagotować cały czas mieszając, do masy wkręcać powoli kostkę masła śmietankowego.
Na wierzch ciasta kładziemy masę i resztę orzechów
mąka | 40 dag |
żółtko jajek | 4 sztuki |
cukier puder | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
margaryna | 20 dag |
śmietana | 3 łyżki |
dżem śliwkowy | 0,5 słoika |
orzechy | 10 dag |
masa | |
mleko | 1 szklanka |
żółtko jajek | 3 sztuki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier | 0.5 szklanki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
masło | 1 kostka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: