Sposób przygotowania

Żeberka zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy. po zebraniu tzw \"szumowin\" wrzucam 5 całych marchewek, cały seler, pietruszkę i gotuję aż warzywka się ugotują. Następnie wyciągam je, dodaję surowa cebulę i miksuję blenderem i znów dodaję do zupki (dobry sposób na dzieci, które nie chcą jeść warzyw!). Do garnka dodaję również koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru, bazylię, oregano oraz maleńka szczyptę ostrej papryki.. Solę i pieprzę do smaku. Gotuję na wolnym ogniu. Na koniec dodaję jogurt naturalny.
Pomidorówkę podaję z makaronem lub ryżem.
Mój mąż nazwał ja \"mistrzostwo świata\" :D

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !