Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i zezłocić na rozgrzanym smalcu. Dolać trochę wody, dodać paprykę i dusić 8 minut. Dołożyć pokrojone w grubą kostkę mięso, posolić i dusić przykryte na małym ogniu, podlewając wodą. Kurki wyczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Stopić pokrojona w kostkę słoninę, dodać kurki, posypać natką i pieprzem, dusić ok. 10 minut, a gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać do niego grzyby. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z posoloną śmietaną, wymieszać i zagotować. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zgadzam się.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !