Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso pasterzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 80 g
cebula 150 g
śmietana 1/2 szkl.
mąka 20 g
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
słonina 100 g
pręga wołowa 800 g
kurki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: mięso pasterzy

Cebulę drobno posiekać i zezłocić na rozgrzanym smalcu. Dolać trochę wody, dodać paprykę i dusić 8 minut. Dołożyć pokrojone w grubą kostkę mięso, posolić i dusić przykryte na małym ogniu, podlewając wodą. Kurki wyczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Stopić pokrojona w kostkę słoninę, dodać kurki, posypać natką i pieprzem, dusić ok. 10 minut, a gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać do niego grzyby. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z posoloną śmietaną, wymieszać i zagotować. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.04.2012 13:00
Zgadzam się.
Sylwia56
Sylwia56 29.03.2012 19:41
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak