Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbaciana pianka pod czekoladowa posypką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 225 ml
cukier 8 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
czekolada mleczna
herbata zielona 6 łyżek
kremówka 450 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Herbaciana pianka pod czekoladowa posypką

Śmietankę, mleko, herbatę i cukier podgrzewamy na małym ogniu az do rozpuszczenia cukru. Pilnujemy by się to nie zagotowało! Odstawiamy na 10-15 minut. Przecedzamy do drugiego garnka dodając żelatynę, do której dodaliśmy 3 łyżki wody. Podgrzewamy, ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia żelatyny. Gotowy mus wlewamy do szklaneczek i wstawiamy do lodówki do przestygnięcia. Przed podaniem posypujemy czekoladą starta na tarce o grubych oczkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak