Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w płaszczu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
filet śledziowy 2
serek topiony 2
masło 50 gr
buraki czerwone 1
koperek
korniszony 10
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w płaszczu

Kroki postępowania

1
Jajka i ser topiony zetrzeć na drobnej tarce.Dodać miękkie masło.Dobrze wymieszać.
Do 1/3 masy dodać drobno okrojony koperek.
Do 2/3 masy dodać ugotowanego lub upieczonego,ztartego na drobnej tarce buraka i wszystko dobrze wymieszać.
Krok 1 - Śledź w płaszczu foto
2
Bagietkę przekroić wzdłuż z jednego boku.Wyciągnąć miękisz,żeby zostały ściany grubością około 1 cm.Ściany wysmarować masą z buraczkiem.Po wierzchu masą z koperkiem. Kładziemy po wierzchu ogórki i filety śledzia.Smarujemy kraje bagietki masłem i ostrożnie zamykamy.Później trzeba całą bagietkę mocno zafoliować i odstawić do lodówki na 3 godziny.
Krok 2 - Śledź w płaszczu foto
3
Później ściągamy folię i kroimy na kawałki .

Smacznego!!!!!
Krok 3 - Śledź w płaszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.12.2012 18:42
coś dotąd niespotykanego. Świetny pomysł z tym farszem śledziowym, a do tego efekt końcowy powalający
ziutula
ziutula 07.01.2012 09:12
pieknie wygląda...
dwa pokoje z kuchnią 07.01.2012 08:59
fajny pomysł i super kolorki :)
staropolanka5 06.01.2012 22:46
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak