Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukierkowe roladki z piersi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 2 sztuki
sałata 1 sztuka
ser żółty 200 dag
pomidor 4 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 6 łyżek
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
majonez 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
papryka zielona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukierkowe roladki z piersi

Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na pół - rozbijamy na kotlety. Każdego kotleta smarujemy marynatą przyrządzoną z musztardy, oliwy i przypraw. Warzywa myjemy, i kroimy w kostkę. Z sałaty rwiemy liścia i rozkładamy na marynacie. Kolejno wrzucamy warzywa oraz jajko pokrojone w kostkę. Na wierzch nakładamy z 2 łyżki majonezu. i zawijamy w rulonik a dodatkowo wiążemy grubą nicią boczki lub zakładamy klamerki specjalne, robiąc tzw. cukierka. Gotowe roladki grillujemy. Można również owinąć dodatkowo w folie aluminiową jak ktoś woli. Podajemy ciepłe, posypane startym serem żółtym. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 10.11.2013 20:49
Ale bogate roladki:)
RenataZ-et 10.05.2013 22:29
świetna propozycja na obiad
ankaryba 28.09.2011 23:51
fajne
anja3107 02.07.2010 10:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak