Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragout wołowe po bułgarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 70 g
olej sojowy 50 g
fasolka szparagowa konserwa 500 g
mąka 20 g
koncentrat pomidorowy 30 g
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
wołowina 700 (zrazowe)

Przepis i sposób przygotowania na: ragout wołowe po bułgarsku

Mięso pokrojone w dużą kostkę, posypać w rondlu mąką i szybko zarumienić na rozgrzanym smalcu. Zmniejszyć płomień, posolić, dodać pokrojoną cebulę, dolać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, pocięta fasolkę i paprykę. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.04.2012 12:58
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak