Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z Kolożwaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 700 g
smalec 60 g
cebula 120 g
ząbek czosnku 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
kminek 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
papryka 150 g
pomidory 200 g
kapusta biała 1 kg
ziemniaki 500 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z Kolożwaru

Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na smalcu, dodać mięso pokrojone w dużą kostkę i przyprawy. Podlewając wodą, dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie na wpół miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w grubą kostkę pomidory. Dusić na słabym gazie, podlewając wodą. Od czasu do czasu wstrząsać naczyniem. Podawać w naczyniu, w którym przyrządzaliśmy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.04.2012 12:42
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak