Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w cienkie plastry, zeszklić, dodać roztarty z solą czosnek i kminek, wymieszać, dolać trochę wody i pare minut. Do garnka włożyć pokrojone w dużą kostkę mięso, posolić i dusić przykryte, dolewając w miarę potrzeby wody. Po 1 godzinie duszenia dodać kapustę i dodać tyle wody by przykryła zawartość garnka. Gdy kapusta zmięknie dodać ryż,wymieszać i dusić, aż będzie miękki. Przed podaniem dolać posoloną śmietanę i wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Łał, jak nazwa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !