Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe appetizery

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 duże
majonez
koperek
cebula czerwona 1 szt
matijasy 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe appetizery

Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki pozostawiamy do ostygnięcia, obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości około 8mm. Na każdym ziemniaku układamy kawałek fileta śledziowego, wyciskamy porcję majonezu i posypujemy posiekaną czerwoną cebulą. Całość dekorujemy gałązkami świeżego koperku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.12.2013 22:23
One są jako przekąski? a ten ziemniak się nie złamie ?
Anna169Hosz 16.05.2012 11:24
Pomysłowe- super!
agnieszka189 09.03.2012 13:12
taki śledzik na raz, idealny jako zakąska do wódeczki ;)
misia53 01.02.2012 19:49
fantastycznie wygląda
rjustysia 27.01.2012 13:18
Tak podanych ?ledzi jeszcze nie widzia?am :) super :)
smakowita 14.01.2012 19:02
fajnie wymyślona przekąska
Agnieszka_B 14.01.2012 17:03
Efekt końcowy wprost zachwyca:)
Jolanta40 14.01.2012 09:16
fajna przystawka
Ewaaa 07.01.2012 00:16
świetny przepis! prosty, a wygląda bardzo apetycznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak