Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Filety śledziowe odsączamy z zalewy. Jabłko obieramy ze skórki, wycinamy gniazdo nasienne. Jajka gotujemy na twardo. Bułkę namaczamy w mleku.


Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Znakomity efekt końcowy:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super pomysł z tą bułką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wygląda smakowicie ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    od kiedy pasta czy sałatka śledziowa jest forszmakiem?
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Wygląda na to,że Pani Misiowej głęboko w krew wszedł angielski! No bo jak tu napisać SAŁATKA?!
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A że pewnie jest Pani osobą bardzo zajętą to podaję definicję forszmaku (nie pisze się tej nazwy na sposób angielski, ponieważ forszmak pochodzi z Niemiec):Rodzaj zapiekanki przyrządzonej z różnych składników: gotowanego lub pieczonego mięsa,ugotowanych ziemniaków, boczku wędzonego, cebuli,śmietany i utartego twardego sera. Lub śledzi jabłek cebuli i kefiru.W opisie nie widzę,żeby Pani cokolwiek zapiekała, więc jest to sałatka (również nie pasta, gdzie wszystkie składniki są zmiksowane) a nie forszmak.Majonez również w forszmaku nie występuje.
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    http://en.wikipedia.org/wiki/Vorschmack ... (...) W kuchni żydowskiej vorschmack wykonany jest z posiekanego śledzia, bez mięsa, czasem dodaje się posiekane jajko na twardo i starte świeże jabłko. Serwowane jest jako zimna przekąska.
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    Na takie śniadania mogłabym do Ciebie przychodzić :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !