Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ozór wołowy po prasku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozór wołowy 1500 g
słonina 150 g
smalec 70 g
śmietana 1 szkl.
mąka 20 g
sól do smaku
włoszczyzna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ozór wołowy po prasku

Ozór oczyścić, wypłukać i ugotować z włoszczyzną w posolonym wrzątku. Ozór ostudzić, ściągnąć skórę i naszpikować plastrami słoniny. Smalec rozgrzać w rondlu i przyrumienić mięso. Pokroić w skośne plastry. Trochę wywaru dolać do rondla, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować ew. dosolić. Gorący ozór oblać sosem śmietanowym na półmisku i podawać z tłuczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.04.2012 12:38
Nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak