Sposób przygotowania

Kawałki mięsa obtaczamy w mące i posypujemy solą i pieprzem.W dużym rondlu topimy masło wrzucamy kurczaka i smażymy na jasnobrązowy kolor,dodajemy olej,warzywa i smażymy aż zbrązowieją,następnie dolewamy sherry i zioła.Smażymy 10 minut a następnie wlewamy rosół,gotujemy na małym ogniu przez 3 godziny a następnie przecedzamy do czystego rondla i zostawiamy do ostygnięcia.W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki na kluseczki,dodajemy jajko mieszamy i dolewamy tyle mleka aby ciasto było wilgotne.Z ciasta robimy kulki i obtaczamy je w mące,gotujemy je przez 10 minut we wrzącej osolonej wodzie.Kluseczki wyjmujemy łyżką cedzakową i dodajemy do rosołu.GOTUJEMY RAZEM 12 MINUT I PODAJEMY.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ciekawe te kluseczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ekstra aromatyczne te kuleczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !