Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
łosoś filet
koperek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z koperkiem

Kup 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, surowy filet z łososia, pęczek koperku. Po rozmrożeniu ciasta posmaruj go cienką warstwą łagodnej musztardy. Połóż umyty i osuszony filet bez skóry. Posól go, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Nałóż pokrojony koperek. Zawiń ciasto z łososiem w pieroga lub kopertę. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w nagrzanym do 200 C piekarniku ok 30 lub 40 minut. Podawaj gorącego. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak