Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Jagódki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 dag
sól do smaku
jajko 1 sztuka
jagody 200 gram
masło do smaku
oliwa 1 łyżka
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Jagódki

Kroki postępowania

1
Na początku wyrób ciasto: Do mąki wbij jajko, ciepłą wodę , trochę soli.
Krok 1 - Pierogi Jagódki foto
2
Ciasto rozwałkuj i używając szklanki stwórz kółka dość dużych rozmiarów. na każde kółko nałóż troszkę jagód.
Krok 2 - Pierogi Jagódki foto
3
Następnie sklej ze sobą końce kółka i widelcem wykonaj ozdobne wykończenie.
Krok 3 - Pierogi Jagódki foto
4
Pierogi włóż na chwilę do lodówki, a jeżeli chcesz je zamrozić na dłuższy czas po wyjęciu z lodówki( kiedy pierogi już będą twarde) przełóż je do woreczka.
Krok 4 - Pierogi Jagódki foto
5
Jeżeli pierogi chcesz zjeść od razu włóż je do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok 10 minut. Następnie wyłóż je na talerz, polej gorącym masłem i jeżeli chcesz posyp je jeszcze cukrem:) Smacznego:)
Krok 5 - Pierogi Jagódki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 20.03.2012 12:04
bardzo apetyczne
cooleczka 14.02.2012 18:01
uwielbiam pierogi
kate.500 12.02.2012 17:20
smaczne
edi 06.02.2012 10:45
uwielbiam:) ja jem też ze śmietanką;)
smile 01.02.2012 11:00
pychotki =)
Beatris 07.01.2012 15:09
Jedne z moich ulubionych. W dodatku podane z masełkiem.
staropolanka5 06.01.2012 22:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak