Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1000 g
cebula 200 g
marchew 150 g
pietruszka 100 g
papryka czerwona 2 szt
masło 50 g
Tokay 1/2 szkl.
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: karp po węgiersku

Rybę oczyścić, odciąć łeb płetwy i ogon, pokroić w dzwonka i posolić. Paprykę obrać i pokroić z cienkie paski. Cebulę w półplasterki. Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce. Warzywa i cebulę podsmażyć na rozgrzanym maśle, dolać 2 łyżki wody, posolić i poddusić przykryte. Rybę umieścić w garnku, wlać wino,dodać cukier i dusić przykryte, na małym gazie do miękkości. Doprawić. Podawać obłożoną warzywami, z odsmażanymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.03.2012 20:59
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak