Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kajmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko pełnotłuste krowie do smaku
woda szt
woda szt

Przepis i sposób przygotowania na: kajmak

Ugotowane mleko należy wylać do płaskie dużego naczynia, ostudzić, zebrać śmietankę, którą po osoleniu wlać do specjalnego naczynia. Następnego dnia postępujemy tak samo, aż zbierze się ok. 3 l. Młody kajmak jest biały i łagodny w smaku zaś dojrzały żółty, słony i ma ostry i specyficzny smak.
UWAGA:
W SKŁADNIKACH DODAŁEM WODĘ GDYŻ NIE CHCIAŁO MI ZAREJESTROWAC PRZEPISU.
Administrator może mi nie liczyć punktu. Chciałem sie tylko podzielic.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.03.2012 13:17
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak