Sposób przygotowania

Z mąki, 50 g cukru, 100 g zimnego masła, żółtka i 3 łyżek zimnej wody zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i chłodzić ok. 30 minut.
Białka oddzielić od żółtek i ubić je z 50 g cukru na sztywną pianę.
50 g miękkiego masła utrzeć z 50 g cukru i 2 łyżeczkami cukru waniliowego. Dodać żółtka, ser i kaszę.
Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim wysmarowaną i posypaną bułką tartą formę do tarty. Pianę z białek delikatnie wymieszać z masą serową. Wyłożyć na spód ciasta. Piec ok. 1 godziny w temp. 175 stopni. Ostudzić. Wyłożyć wydrylowane owoce. Galaretkę wymieszać z 2 łyżkami cukru. Stopniowo dolać sok wiśniowy i całość zagotować. Przestudzić i tężejącą wylać na owoce. Odstawić do ostygnięcia. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i przed podaniem udekorować kleksami bitej śmietany i wierzch posypać kakao.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniała
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomicie wygląda:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !