Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, dodać po jednym jajku, następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wiśnie umyć, wydrylować i rozłożyć na cieście delikatnie dociskając. Piec ok. 25 minut w temp. 175 stopni. 10 minut przed końcem ciasto posypać płatkami migdałowymi ok. 100 g i jeszcze dopiec. Jeszcze ciepłe posypać cukrem kryształem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Poproszę kawałek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszności :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    wygląda smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wygl?da
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ?linka cieknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    rewelacyjne
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie ciasta.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciasto wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !