Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica po bułgarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 12 szt
papryka czerwona 350 g
cebula 100` g
pomidor 250 g
masło 50 g
pietruszka zielona 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt
sól do smaku
ser owczy 150 (stary)

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica po bułgarsku

Oczyszczoną paprykę lekko upiec i zdjąć skórkę. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle do zmięknięcia. Dodać paprykę i podsmażyć. Dodać obrane i pokrojone pomidory, jajka wymieszane z dwoma łyżkami wody i posypać startym serem, posolić. Gdy jajka zetną się posypać natką i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.03.2012 12:36
Dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak