Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę (by ja napowietrzyć i pozbawić ewentualnych grudek). Do mąki dodajemy mleko, cukier (jeśli lubimy słodsze można dodać go więcej) i olej. Wszystko miksujemy na gładkie, dość gęste ciasto. Rozgrzewamy patelnię (najlepiej z powłoka nieprzywierającą). Patelnię spryskujemy odrobina oleju. Łyżką wylewamy na patelnie porcje ciasta nadając kształt kwadratu (czy inny dowolny) i pieczemy z obu stron na złoto.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>ciekawe, a je się z czymś czy samo?</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    są dość słodkie więc jemy je jako placuszki. Bardzo smaczne są z jogurtem sojowym i świeżymi owocami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    ciekawe jak to smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !