Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańskie pankejki kwadraciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mleko sojowe 1 szkl
cukier brązowy 3 łyżki
olej z pestek winogron 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańskie pankejki kwadraciki

Do miski przesiewamy mąkę (by ja napowietrzyć i pozbawić ewentualnych grudek). Do mąki dodajemy mleko, cukier (jeśli lubimy słodsze można dodać go więcej) i olej. Wszystko miksujemy na gładkie, dość gęste ciasto. Rozgrzewamy patelnię (najlepiej z powłoka nieprzywierającą). Patelnię spryskujemy odrobina oleju. Łyżką wylewamy na patelnie porcje ciasta nadając kształt kwadratu (czy inny dowolny) i pieczemy z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 04.03.2015 13:49
ciekawe jak to smakuje
dorota20w 07.01.2012 00:41
są dość słodkie więc jemy je jako placuszki. Bardzo smaczne są z jogurtem sojowym i świeżymi owocami
caralajna 06.01.2012 21:24
ciekawe, a je się z czymś czy samo?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak