Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czosnkowy gorący

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości 3 szkl.
ząbki czosnku 6 szt
smalec 50 g
mąka 40 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos czosnkowy gorący

Czosnek rozetrzeć z solą. Przygotować jasną zasmażkę z mąki i smalcu, dodać czosnek, chwilę podsmażyć, wymieszać z zimnym wywarem, gotować ok. 10 minut. Wyśmienite z baraniną lub biała kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.03.2012 12:34
Lubię taki sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak