Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos sardelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości cielęcych 2 szkl.
pasta sardelowa 1,5 łyżki
masło 40 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
cebula 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sos sardelowy

Przyrządzić zasmażkę z mąki i przyrumienionej cebuli, wymieszać z rosołem, dorzucić pastę sardelową i mieszając gotować kilka minut. Przyprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.03.2012 12:33
Kolejny fajny Twój sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak