Sposób przygotowania

Cebulę pokrojoną w kostkę zarumienić na roztopionej, pokrojonej słoninie. Dołożyć pokrojone w małą kostkę mięso, obsmażyć, dolać połowę rosołu i dusić. Gdy mięso będzie trochę miękkie posypać mąką, zarumienić, dolać resztę rosołu, kminek i paprykę oraz sól i gotować ok. 17 minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem, knedlami itp.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    uwielbiam taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno dobry.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    cudowny,z moją ulubioną wołowinką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !