Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos gulaszowy gorący

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 250 g
cebula 100 g
mąka 50 g
słonina 50 g
smalec 30 g
rosół 3 szkl.
ząbek czosnku 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1.5 łyżeczki
kminek 0,5 łyzeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos gulaszowy gorący

Cebulę pokrojoną w kostkę zarumienić na roztopionej, pokrojonej słoninie. Dołożyć pokrojone w małą kostkę mięso, obsmażyć, dolać połowę rosołu i dusić. Gdy mięso będzie trochę miękkie posypać mąką, zarumienić, dolać resztę rosołu, kminek i paprykę oraz sól i gotować ok. 17 minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem, knedlami itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 24.04.2012 16:31
cudowny,z moją ulubioną wołowinką
gusia1000 09.03.2012 12:32
Na pewno dobry.
kasiaw 07.01.2012 21:33
uwielbiam taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak