Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami i kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 kg
jajko
woda letnia 1 szklanka
sól
kapusta kiszona 3,5 kg
grzyby suszone
jajko
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
pieprz
olej 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami i kapustą

Kapustę gotujemy bardzo długo aby była miękka. Potem zmielić ją przez maszynkę wraz z ugotowanymi już wcześniej grzybkami , do prawie powstałego już farszu dodajemy jajko i przyprawy , przypraw dodajemy tyle aby był smak , 2 łyżeczki oliwy i mieszamy , gotowy wkładamy do lodówki i robimy ciasto . Z podanych składników na ciasto , wyrabiamy i robimy kulkę , odkrawamy kawałek a resztę przykrywamy folią , po to aby nam się nie zeschło, nie stwardniało i było cały czas miękkie, z tego kawałka wałkujemy placek i odkrawamy kubkiem kółka , na kółko kładziemy 2 łyżeczki farszu i zlepiamy . Gotujemy parę minut w osolonym wrzątku. Potem znowu odkrawamy kawałek i powtarzamy czynność.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.02.2013 13:42
pyszności , muszę powtórzyć te pierogi jeszcze
romanrafal
romanrafal 07.11.2012 11:46
super świetne
Margo1 08.01.2012 14:42
polecam
Katarzyna/kate1980 07.01.2012 21:04
super
aginaa 07.01.2012 12:23
uwielbiam
olemona
olemona 06.01.2012 18:57
uwielbiam takie pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak