Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy bardzo długo aby była miękka. Potem zmielić ją przez maszynkę wraz z ugotowanymi już wcześniej grzybkami , do prawie powstałego już farszu dodajemy jajko i przyprawy , przypraw dodajemy tyle aby był smak , 2 łyżeczki oliwy i mieszamy , gotowy wkładamy do lodówki i robimy ciasto . Z podanych składników na ciasto , wyrabiamy i robimy kulkę , odkrawamy kawałek a resztę przykrywamy folią , po to aby nam się nie zeschło, nie stwardniało i było cały czas miękkie, z tego kawałka wałkujemy placek i odkrawamy kubkiem kółka , na kółko kładziemy 2 łyżeczki farszu i zlepiamy . Gotujemy parę minut w osolonym wrzątku. Potem znowu odkrawamy kawałek i powtarzamy czynność.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie pierożki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności , muszę powtórzyć te pierogi jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !