Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybek tyrolski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 1 szt
masło 50 g
jaja 3 szt
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
tłuszcz do formy do smaku
mąka do smaku
baleron 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: grzybek tyrolski

Masło utrzeć na pianę, delikatnie wymieszać z żółtkami i namoczoną, odciśniętą bułką bez skóry, pokrojonym baleronem, pianą z białek i natką. Piec w natłuszczonej, posypanej mąką formie do zarumienienia w temp. 150 st. Pokroić w kostkę i podawać w wazie z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 14.03.2012 10:10
ciekawe
gusia1000 09.03.2012 12:29
Super.
ronald88 07.01.2012 12:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak