Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet rybny w ananasach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryb 5 płatów
jaja 1 szt.
mąka ziemniaczana
olej
cebula 4 szt.
keczup 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: filet rybny w ananasach

Rybę rozmrozić, pokroić na 3 części, posolić, popieprzyć. Panierować w mące potem w jajku i smażyć na gorącym oleju. Ryby układać w ogarku. Na tej samej patelni (nie myjąc jej po smażeniu ryb) zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę- doprawić papryką, dodać ananasy (bez soku) dusić razem ok5-7 minut, potem dodać sok z ananasa i 4 łyżki ketchupu wszystko dusić jeszcze 10 min od czasu do czasu mieszając. Zalać ryby przykryć pokrywką i odstawić do lodówki najlepiej na noc, Dlatego, aby ryby przeszły tą cebulką i ananasami. Podawać na ciepło lub na zimno

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 26.09.2012 10:50
ciekawe połączenie
adamekpa 17.04.2012 20:14
ciekawe
adamekpa 17.04.2012 20:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak