Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

slodkie francuskie pierozki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
jabłko 1/2 kg
cukier 1/2 szklanki
cynamon Prymat 2 lyzki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: slodkie francuskie pierozki

ciasto pokroic na kwadraty, naciac dwa przeciwegle rogi, na drodku polozyc kawalki jablek obtoczone w cukrze i cynamonie, zawinac oba naciete rogi do srodka, posmarowac jajkiem i piec 15 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 10.04.2012 15:37
super bardzo lubie
eli82 28.01.2012 11:16
mniam
eli82 28.01.2012 11:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak