Sposób przygotowania

drożdże wymieszać z mlekiem cukrem i mąką rozczyn zostawić do wyrośnięcia resztę mleka zagotować i wymieszać z masłem utrzeć krem dodać do tego mąkę i rozczyn wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia jabłka pokroić na ósemki zalać zagotowanym winem i cukrem i zeszklić na małym ogniu ciasto przełożyć na stolnicę i uformować wałek podzielić to na 24 części i każdy obłożyć 2 kawałkami jabłka sok zagotować z galaretką i posmarować ciasto drożdżówki przełożyć n blachę i piec ok 15 minut temp 200*c

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    drożdże 4 dag cukier 20 dag cukier brązowy 10 dag maka 60dag galaretka jabłkowa 15 dag mleko 5łyżek masło 40 dag białe wino 1/8l przepraszam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !