Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątrobiany \"ryż\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wołowa 150 g
jajko 1 szt
masło 40 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
pietruszka zielona 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątrobiany \"ryż\"

Oczyszczoną i zmieloną wątrobę wymieszać z puszystą masą maślano-jajeczną, natką, roztartym czosnkiem i majerankiem. Doprawić i wyrobić na jednolitą masę( musi być gęsta). Wrzucać małą łyżeczką do wrzącej wody i gotować ok. 12 minut. Podawać z rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.03.2012 12:32
Fajny ryż.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak