Sposób przygotowania

Masło rozpuścić i ostudzić. W misce wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, bułkę oraz migdały. Dolać stopniowo masło i wymieszać mikserem. Białka ubić ba sztywno ze szczyptą soli. A następnie delikatnie wymieszać z ciastem. Wiśnie wydrylować. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i na to wyłożyć owoce tak aby zakryły całe dno. Następnie wylać ciasto. Piec 45 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu pospać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze kiedyś zrobić, nie moge się doczekać sezonu na wiśnie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smakowite ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !